luni, 4 februarie 2013

Cronica de Răzvad



Sunt Constantin Năstase, primarul ales de dumneavoastră pe data de 10 iunie 2012 şi vreau să vă mulțumesc şi pe această cale pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, mie şi echipei mele.

          În devenirea unei comunități a oamenilor, trecerea de la o etapă anterioară a dezvoltării la alta nouă, dorit superioară, se regăsesc şi rămân în memoria colectivă, evenimente, fapte şi îndeobşte oamenii care le-au creat, le-au pus în evidență, le-au dat valoare. Oameni ai locului care, din neam şi alegere, trăiesc împreună, transmit de la o generație la altă zestrea lor comună, ce le-a marcat viața şi locul, odată şi acum.
          În ,,vatra voievodală” a Răzvadului sunt îngemănate, de aproape 6 secole – de când cu voia domnitorului Alexandru Aldea este cunoscut în hrisoave existența locului şi a trăitorilor lui - truda , grija, bucuria şi mândria, jertfa şi dreapta răsplată, adică bogata tradiție istorică şi identitatea sa inconfundabilă.
 Acest trecut istoric, care a menținut şi confirmat statornicia şi vrednicia recunoscută a răzvedenilor este comoara care a onorat şi a obligat fiecare administrație aflata în fruntea ,,treburilor  comunale” să păstreze credința strămoșească, să cinstească şi să venereze gloria înaintaşilor şi cu proprie pricepere, chibzuința şi măsura, să o ducă mai departe, spre cinstea, mândria şi folosul Răzvadului.
          Din respectul asumat pentru ADEVĂR, DREPTATE şi bună CREDINŢĂ, conştienți deplin ca valorile democratice guvernează şi decid în toate aspectele actualei administrații locale, dorim ca principiul transparenței întregii noastre activități să nu rămână un înscris sau o promisiune. Vrem să vă implicăm, prin cunoaşterea întregului spectru al activităților preconizate, organizate şi gestionate de Consiliul Local şi Primăria Răzvad, în sprijinirea efectivă şi susținerea voluntară a acestora, în diversificarea abordărilor cu şi pentru cetățeni.
           Prin încercarea de a edita, publica şi distribui lunar o publicație a tuturor fiilor comunei noastre, dorim să ne aplecăm cu respect, onestitate, echilibru şi măsură asupra timpului prezent trăit la Răzvad. Oglinda pe care v-o oferim gratuit vrea să vă evidențieze chipul Răzvadului de azi, de ieri şi de mâine.
           Drum bun, cât mai lung ,,Cronicii de Răzvad”,  pavat cu mulțumirile cititorilor răzvedeni de acasă şi din orice loc!



Dr.Ing. Constantin Năstase,
Primarul Comunei Răzvad



Rubrica Școlii



Un cuvânt de început !...

Printre instituțiile publice care își desfășoară activitatea în comuna Răzvad se numără școala, cu o tradiție de peste un secol.  De-a lungul timpului, au trudit la catedră dascăli cu suflet mare și cu mâini de aur ai căror învățăcei sunteți, poate, chiar dumneavoastră, cititorii. Din truda lor neobosită au ieșit oameni de seamă , oameni de omenie, oameni gospodari care fac cinste azi comunei.
Și dacă vântul schimbării a dat o nouă față lumii și societății în care ne aflăm, era firesc ca aceasta  să se reflecte și în structura și organizarea școlii.
În prezent, Școala Gimnazială Răzvad cuprinde 3 școli și 4 grădinițe, dispuse în comuna Răzvad și satele Valea Voievozilor și Gorgota.
Suntem un colectiv format din aproximativ 60 cadre didactice competente, cu o bună pregătire profesională și cu experiență pedagogică. Datorită eforturilor conducerii școlii, precum și a implicării Primăriei și Consiliului Local, cei aproximativ 100 de preșcolari și 500 de elevi din ciclul primar și gimnazial beneficiază de condiții corespunzătoare desfășurării procesului instructiv educativ ( spații, dotări, resurse umane și financiare ).


Preocupări
Potrivit devizei care ne călăuzește, ”O școală pentru fiecare, pregătită pentru o lume în schimbare!”, principala noastră preocupare este instruirea și educarea tinerei generații.
De aceea, ne dorim ca elevii noștri să înțeleagă că școala este primul pas făcut cu dreptul în viață și să se implice în propria formare. De asemenea, ne preocupă menținerea unei legături strânse cu familiile elevilor, astfel încât acestea să fie partenerii noștri de muncă și dialog.


Rezultate
Ne face cinste faptul că unii din foștii noștri elevi sunt, la rândul lor, cadre didactice, ori au îmbrățișat altă meserie nobilă, ori învață la licee sau facultăți de valoare. Ne mândrim cu rezultatele  actualilor elevi la concursurile județene și naționale, la care au obținut numeroase premii și mențiuni.
De aceea, desfășurăm periodic activități școlare și extrașcolare cu scopul de a identifica și dezvolta potențialul intelectual și calitățile artistice și sportive ale elevilor.
Dintre activitățile lunii ianuarie, amintim:
o   Aniversarea a 163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu ( 15 ianuarie )
o   Sărbătorirea Unirii Principatelor Române ( 24 ianuarie )
o   Finalizarea concursului pe teme rutiere, desfășurat în parteneriat cu Postul de Poliție Răzvad ( 24 ianuarie )
o   Aniversarea a 161 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale ( 30 ianuarie )
o   Cupa ”UNIREA” la fotbal





                                                                       Consilier educativ ,
                                                          Institutor, Simion Roxana - Ioana

Consiliul Local vă informează





Pentru anul în curs  valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile cu anul fiscal 2013 au rămas la nivelul anului 2012, conform proiectului de hotărâre inițiat  de domnul  primar dr. ing.  Constantin Năstase, adoptat de Consiliul Local în şedința ordinară din data de 19.12.2012. în baza hotărârii Consililui Local nr. 48.
Mai mult decât atât, pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, pe teren, pe mijloacele de transport, datorate pe întreg anul 2013, până la 31 martie, se acordă o bonificație de până la 10% față de cota de 5% acordată  pentru anul 2012.

Concursul “SuperGrădina”



Pentru toţi locuitorii comunei Răzvad

“Arată-mi grădina şi îţi spun cine eşti”, ar putea fi o nouă versiune a unui cunoscut proverb. În perioada 1 februarie – 31 octombrie 2013 se desfăşoară concursul “SuperGrădina”, organizat de  Primăria comunei Răzvad.

Ce se poate câştiga?
Premii valoroase care vă vor înnobila curtea şi grădina. În numărul viitor al ziarului vă vom da detalii despre premii.
Când ma înscriu?
Înscrierile la concurs se fac în perioada 1 februarie – 1 martie.
Cum mă înscriu?
Înscrierile sunt gratuite; tot ce aveţi de făcut este să completaţi formularul pe care îl găsiţi între paginile ziarului şi să îl depuneţi la primărie, la secretariat, sau îl puteţi solicita în format electronic la adresa de e-mail cronica.razvad@gmail.com, îl completaţi şi îl trimiteţi tot prin e-mail la aceeaşi adresă.

Cine îmi evaluează grădina?
          Juriul concursului este compus din:
  •          Nicolae Biculescu, inginer
  •          George Iliescu, artist plastic
  •          Elisabeta Ispas, inginer horticultor, cercetător stiinţific
  •          Florin Barna, profesor,  Şcoala Gimnazială Răzvad
  •          Gabriela Mantea, consilier Urbanism – Primăria Comunei Răzvad


Când şi cum îmi este evaluată grădina?
Evaluarea grădinilor înscrise în concurs se va face prin vizitele juriului la locaţia dumneavoastră, cel puţin o dată în perioada desfăşurării concursului (1 martie – 31octombrie) sau maximum de 4 ori (câte o dată la două luni) în momentele în care concurenţii consideră că vizita juriului i-ar avantaja.
Juriul se va prezenta la locaţie în maximum 48 de ore de la înregistrarea solicitării vizitei. La fiecare vizită veţi primi un punctaj care se va însuma la sfârşitul concursului.

După ce criterii îmi este evaluată grădina?
Evaluarea se face pe un sistem al adunării de punctaj, fiecare dintre aspectele de mai jos fiind punctate între 1 şi 5 puncte: (mediocră, convenabilă, bună, foarte bună, excelentă):
1. Diversitatea plantelor
2. Formele şi culorile (armonia cromatică)
3. Prezenţa altor elemente în afara celor vegetale, ex. apă, lemn, piatră, metal
4. Vizibilitatea de la stradă (neaparentă, în general vizibilă, proeminentă, foarte proeminentă)
5. Efectul recreativ – estetic
7. Armonizarea spaţiului natural cu cel artificial
8. Relaţia dintre casă şi grădină
9. Gradul de folosire a plantelor cu utilizare în gospodărie
10.Impresia generală



În numerele viitoare ale ziarului vom reveni cu amănunte; pe blogul publicaţiei noastre puteţi găsi noutăţi postate frecvent: www.http://cronicaderazvad.blogspot.ro

Vă dorim succes şi o grădină cât mai frumoasă!

Formular de Înregistrare Concursul “SuperGrădina” 

Numele şi prenumele

Data naşterii*

Adresa grădinii înscrise în concurs

Adresa persoanei care solicită înscrierea

E-mail

Telefon fix

Telefon mobil


*Se pot inscrie persoanele care au 18 ani împliniţi la data de 1 martie 3013


Bune de ştiut


Rubrică realizată de ing. Nicolae Biculescu

Buruieni de leac


În această rubrică vom încerca să prezentăm, în fiecare număr al ziarului o serie de plante care pot fi folosite în tratamentul unor suferinţe. În general sunt reţete vechi folosite de bunicii noştri. Începem azi prin a vă prezenta:
Mugurii de plop – Mugurii se culeg înainte ca solzii să se desfacă. Aceşti solzi sunt acoperiţi cu o mantie lipiciosă, un fel de răşină; se usucă la umbră şi se păstrează la loc uscat. Cu mugurii de plop se face o alifie bună contra hemoroizilor.
Se iau mugurii de plop uscaţi, se pisează bine, se adaugă cam aceeaşi cantitate de “măselariţă” uscată şi pisată, se toarnă peste acest amestec alcool sau spirt şi se frământă bine cu mâna până se umezeşte bine amestecul. Se lasă acoperit 3-4 ore, apoi se adaugă untură şi se pune vasul la “bain marine”, amestecând cu o lingură de lemn din când în când. Se lasă untura topită cu mugurii 60 de minute, după care se strecoară printr-un tifon într-un borcan în care se păstrează la rece.
Cu această alifie se ung hemoroizii seara, se pune tifon şi se lasă până dimineaţa.
Se repetă mai multe zile la rând acest tratament.
Reţeta a fost publicată de farmacistul A. Volanschi cu multe decenii în urmă.

Sfaturi pentru gospodari şi gospodine
Creşterea si îngrijirea porcilor este posibilă în orice gospodărie. Prin muncă şi cu pricepere, de la un purceluş, în câţiva ani se poate ajunge la o crescătorie întreagă. Astăzi multe gospodării ţărăneşti nu au niciun porc. În viitor ar trebui să avem 2-3 porci în fiecare ogradă.
O găină de rasă produce semnificativ mai mult decât găinile obişnuite. Producţia găinilor obişnuite este de 30 – 60 ouă pe an. Este foarte puţin, faţă de media de 120 – 160 ouă produse de o găină de rasă. Prin alegerea raselor bune, prin hrănire şi îngrijire bună, avantajele vor fi vizibile.
Dintre toate îndeletnicirile agricole, creşterea iepurilor de casă cere cel mai puţin loc şi timp. Dacă de stupii de albine se ocupă numai adulţii, creşterea iepurilor de casă se poate face uşor şi cu bucurie de către copii. Se cere puţin loc, puţină hrană şi puţin timp. Două iepuroaice bune pot aduce într-un an venit cât o vacă proastă.
Activităţi de sezon
Luna ianuarie
“Nu tăiaţi niciodată un arbore până nu aţi plantat zece”, spunea Abatele Rozier.
La fiecare început de an, gospodarul îşi planifica activităţile pe tot parcursul anului dar sunt si activităţi practice de executat in grădină.
Arbuştii cum sunt coacăzii sau agrişii trebuie tunşi în ianuarie sau la începutul lunii februarie. Ramificaţiile subţiri trebuie eliminate, cele puternice doar puţin tunse.
Desfundarea – odată stabilit planul grădinii de legume trebuie pregătit terenul, adică să-l facem în stare să producă sporindu-i recolta. Prima lucrare pe care o facem este desfundarea, adică săparea la adâncimea de 45-50 cm. Lucrarea de întoarcere şi afânare a solului se face cu cazmaua pentru suprafeţele mici săpând la 2 cazmale, iar pentru suprafeţele mari, aratul cu tractorul.
Desfundarea trebuie făcută din toamnă sau chiar în cursul iernii, aşa incât apa să pătrundă bine şi bulgării de pământ să se sfărâme complet în primăvară.
Îngrăşămintele – legumele au nevoie de pământuri bogate. Dacă pământul nu e bogat de la natură trebuie să-i dăm o îngrăşare puternică cu ocazia desfundării. Cel mai bun îngrăşământ e gunoiul de grajd pe jumătate putrezit, care, pe lângă substanţele hrănitoare pe care le aduce, îmbunătăţeşte şi starea fizică a terenului, făcând mai afânate pe cele tari şi legând pe cele nisipoase.
Un alt îngrăşământ bun este cel provenit din putrezirea la un loc a tuturor gunoaielor, resturilor de plante, frunze, rădăcini, cenuşă etc.
Pentru că nu toate legumele se împacă cu o gunoiere proaspătă e bine să se împartă grădina în trei părţi care se vor îngrăşa pe rând, câte una în fiecare an. Zona care a fost gunoită anul acesta se cultivă cu vinete, roşii, ardei, varză, conopidă, gulii, praz, dovlecei, castraveţi; zona gunoită anul trecut se va cultiva cu: morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină, sfeclă, ceapă, iar zona gunoită cu doi ani în urmă va fi cultivată cu fasole, mazăre, usturoi.
Dacă gunoiul este bine putrezit, poate fi folosit la orice cultură şi poate fi împrăştiat peste semănături.
Acum se folosesc foarte mult îngrăşămintele chimice. Cum însă acestea nu îmbunătăţesc starea fizică a pământului, ba dimpotrivă, o înrăutăţesc, e nevoie ca ele să fie folosite numai ca o completare a îngrăşămintelor organice. Noi NU le recomandăm, din mai multe motive.
Ce se poate cultiva în grădina de lângă casă:
Pe terenul de lângă casă este bine să se cultive în primul rând legumele de care aveţi nevoie în gospodărie pentru a le consuma proaspete sau conservate, apoi pomi sau arbuşti fructiferi, plante decorative şi flori.
Dintre pomi, în zona noastră merg bine prunul, mărul, părul, cireşul, vişinul şi nucul. Piersicul şi caisul nu sunt recomandate. De asemenea cresc foarte bine căpşunul, coacăzul, agrişul şi zmeurul.
Luna februarie
Se fac lucrări în livadă:
·        Tăieri de rodire sau scosul ramurilor tăiate
·        Adunatul ramurilor altoi şi pus la păstrat în beciuri
·        Prepararea soluţiilor pentru stropit şi modul de administrare la pomi
Tăierile se fac în zilele însorite când temperatura este peste 0 grade.
Ramurile altoi se recoltează în funcţie de modul de utilizare (ca metodă de altoire aleasă), astfel ele trebuie să fie mai groase pentru altoit la masă şi în coroana pomilor. Ramurile recoltate se leagă în mănunchuri de 10-15 bucăţi, se etichetează şi se stratifică în nisip umed în beciuri cu temperatura de 5-8 grade, unde se păstrează pâna la începutul lunii martie sau aprilie când se altoiesc.
În această lună începem şi primele semănături în răsadniţe, sere sau solarii.
Printre primele plante care apar în februarie pe pământul încă parţial înzăpezit amintim şofrăneii galbeni – speciile de crocus. Sfidând zăpada, şofranul colorează în galben grădina.
Şofranul este o plantă care încântă nu numai privirile, ci şi gusturile, fiind utilizată ca ingredient la anumite prăjituri sau mâncăruri. 

Oameni şi destine - Ileana Sărăroiu


Ileana Sărăroiu, născuta Elena Sărăroiu la 25 septembrie1936 în comuna Răzvad, satul Valea Voievozilor, este poate cea mai cunoscută răzvedeancă până în ziua de astăzi. Alături de Maria Tănase şi de Maria Lătăreţu formează trio-ul de aur al muzicii populare româneşti, şi se spune printre artişti că cele trei interprete nu vor putea fi egalate niciodată.
Copilăria artistei în satul natal a fost una destul de marcată de lipsurile financiare; în familia lui Vasile şi a Joiţei Sărăroiu, Ileana era una dintre cei patru copii a căror speranţă pentru o viaţă mai uşoară era legată de şcoală, care trebuia să le asigure o meserie sigură. Numai că Ileana avea înclinaţii artistice de la o vârstă fragedă, aşa că sătenii o vedeau deseori pe scena Căminului Cultural. La 14 ani, Ileana Sărăroiu începea să se facă cunoscută dincolo de sat - întâi la Târgovişte, unde debutează la Casa de Cultură.
Primii paşi în studiul muzicii i-a făcut tot la Târgovişte, la Şcoala Populară de Artă, după absolvirea căreia şi-a început o carieră în Bucureşti. La sugestia lui Harry Negrin, primeşte o slujbă la Teatrul „Ion Vasilescu”. În 1958 o găsim la Craiova, cântând la hotelul-restaurant Minerva. Activează apoi în cadrul Ansamblului de cântece și dansuri al D.G.S.M. și Ansamblului Aviației, iar din anul 1964 la Ansamblul „Ciocârlia”.
A avut numeroase colaborări cu Radioteleviziunea Româna. Prima imprimare datează din 1964, la Radio Bucureşti, pentru ca doi ani mai târziu, in 1966, să-şi lanseze primul disc la casa de discuri Electrecord. În aceeaşi perioadă cânta la câteva restaurante bucureştene de prestigiu, ca Cina, Athénée Palace si Balada (al Hotelului Intercontinental).

Ileana Sărăroiu nu a fost răsfăţată cu premii, nici nu existau multe concursuri de profil în perioada activităţii sale; a făcut în schimb numeroase turnee în țară și în străinătate, unde era mereu aşteptată de o audienţă largă. A fost prezentă la foarte multe emisiuni ale Radioteleviziunii Române și și-a imprimat cântecele la casa de discuri Electrecord și la Radio. Cariera ei relativ scurtă a fost una dinamică.
Pe lângă muzica populară a abordat și romanaţa iar interpretele sale preferate au fost - după cum mărturisea artista - Maria Tănase, Ioana Radu și Rodica Bujor. Pe parcursul întregii sale cariere, își îmbogățește repertoriul cu cântece populare de la poalele munților Bucegi și Făgăraș, piese originale cărora le dădea o sensibilitate aparte prin interpretarea sa plină de emoţie.
Ileana Sărăroiu a murit în timp ce cânta la o nuntă la Călărași, in 1979, când avea numai 43 de ani. Un anevrism cerebral a răpus-o cu mult înainte de vreme. Ea a rămas în memoria colegilor și a publicului drept “regina neîncoronată a cântecului de petrecere”, indiferent dacă acesta însemna muzică populară, romanță, muzică ușoară românească sau internațională.
Printre cele mai cunoscute melodii ale sale sunt “Unde e Târgoviştea?” si “Dar-ar naiba-n tine, dragoste”.





Postul de Poliţie Razvad


Poliţia din Răzvad şi Şcoala Gimnazială Răzvad au organizat în luna ianuarie 2013 un concurs, “Desene pe Teme Rutiere”, unde au participat elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VII-a. Cele mai bune lucrări au fost premiate la 24.01.2013 şi vor fi expuse în Postul de Poliţie Răzvad.
Premianţii concursului au fost următorii:
·        Clasa pregătitoare: Ştefania Ciulei (locul I), Denisa Stoica (locul 2), Alesandro Micu (locul 3)  
·        Clasa I: Chama Aki (locul 1), Vlad Enache (locul 2), Cristina Nedelcu (locul 3)
·        Clasa a II-a: Cristina Apostol (locul 1), Andreea Păuna (locul 2),  Emi Dumitru (locul 3)
·        Clasa a III-a:  Alexandru Simion (locul 1) Albert Iosif (locul 2), Andreea Tudor (locul 3)
·        Clasa a IV-a: Diana Băniţa (locul 1), Alexandra Soare (locul 2), Lucian Simulteanu (locul 2),  Laura Bălaşa (locul 3) 
·        Clasa a V-a: Gabriel Marcu (locul I), Abel Rusa (locul 2), Delia Nedelcu (locul 3) 
·        Clasa a VI-a: Bianca Sfârnoiu (locul I)
·        Clasa a VII-a: Andreea Vişan (locul I) 
     
     Răzvan Aslan
     Agent Şef





O sală de sport la standarde europene








Răzvadul a sărbătorit 1 decembrie prin inaugurarea unei moderne săli de sport în comuna. La eveniment au participat autorităţi centrale şi locale - Doamna Rovana Plumb, Ministrul Mediului (de atunci şi de acum), Leonardo Badea, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa precum şi întreaga echipă a Primăriei Răzvad. Programul artistic a fost asigurat de Şcoala Gimnazială Răzvad iar preoţii comunei au ţinut o frumoasă slujbă de sfinţire a edificiului.
Dacă doriţi să folosiţi sala, sunaţi la Primărie pentru rezervări: 0245677516.


sâmbătă, 2 februarie 2013

Sport


Actualitatea sportivă

Rubrica realizata de prof. Ion Grecu 
În perioada 19-24 ianuarie 2013 a avut loc la sala de sport din Răzvad competiţia “Cupa Unirea”, o competiţie de fotbal - categoria copii.
Echipele participante: Luceafărul I si II Răzvad, Valea Voievozilor, S.C. Gorgota dar si F.C.M. Târgovişte, F.C. Chindia Târgovişte si CSS Târgovişte. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Răzvad.
Pentru locurile 3-4 s-au întâlnit F.C.M. Târgovişte şi Clubul Sportiv Şcolar Dâmboviţa, scor 6-0, iar pentru locurile 1-2 s-au înfruntat echipele Chindia Târgovişte şi reprezentanta comunei, Luceafărul Răzvad. Partida s-a încheiat cu scorul de 11-1 şi astfel echipa Chindia Târgovişte a intrat în posesia trofeului “Cupa Unirea”.


Evenimente sportive viitoare:
·        “Traseu aplicativ” este un concurs judeţean ce va avea loc la data de 16.02. 2013 şi în încheierea acestui concurs puteţi urmări meciul de handbal Şcoala Răzvad – S.C. Aninoasa.
·        Pe 15 februarie la Răzvad se organizează etapa judeţeană de gimnastică O.N.S.S.C.
·        Dacă doriţi să urmăriţi meciurile de fotbal ale echipelor locale şi să vă încurajaţi favoriţii, iată programul returului:

Campionatul Promoţie Nord
    Etapa
    Data
    Echipele
    Etapa 12
    17.03.2013            
    V. Valea Voievozilor – GL. Măneşti
    Etapa 13
    24.03.2013
    V. Valea Voievozilor – KMT Comişani
    Etapa 14
    31.03.2013 
    AS. Băleni – V. Valea Voievozilor
    Etapa 15
    07.04.2013
    V. Valea Voievozilor – G.M. Vlădeni
    Etapa 16
    14.04.2013
    V. Adânca – V. Valea Voievozilor
    Etapa 17
    21.04.2013
    V. Valea Voievozilor – Pet. Iedera
    Etapa 18 
    28.04.2013
    Viit. Voineşti – V. Valea Voievozilor
    Etapa 19
    05.05.2013
    V. Valea Voievozilor – V. Bezdead
    Etapa 20
    12.05.2013
    Metalul Mija – V. Valea Voievozilor
    Etapa 21
    19.05.2013
    V. Valea Voievozilor – V. Săcuieni
    Etapa 22
    26.05.2013
    S.G. Ocniţei – V. Valea Voievozilor

Campionatul Onoare
    Etapa
    Data
    Echipele
    Etapa 12
    17.03.2013
    Viitorul Răzvad – Unirea Ungureni
    Etapa 13
    24.03.2013
    A.S. Ulmi – Viitorul Răzvad
    Etapa 14
    31.03.2013 
    Viitorul Răzvad – Unirea Bucşani
    Etapa 15
    07.04.2013
    L. Dragomireşti – Viitorul Răzvad
    Etapa 16
    14.04.2013
    Viitorul Răzvad – L. Darmanesti
    Etapa 17
    21.04.2013
    Viitorul Răzvad – Viit. Caragiale
    Etapa 18
    28.04.2013
    Viit. Ocniţa – Viitorul Răzvad
    Etapa 19
    05.05.2013
    Viitorul Răzvad – V. Tătărani
    Etapa 20  
    12.05.2013
    Olimpia Runcu – Viitorul Răzvad
    Etapa 21
    19.05.2013 
    Viitorul Răzvad – V. Comişani
    Etapa 22
    26.05.2013
    V. Bucuimeni – Viitorul Răzvad





Rămânem cu 12 echipe in Liga I?

Aceasta este întrebarea microbiştilor din România şi nu numai a lor, ci şi a oficialilor de la FRF şi a preşedinţilor de club din ţară.
Şase echipe dintre cele 18 sunt într-o situaţie delicată; după cum bine ştiţi, între aceste echipe se afla şi două mari brand-uri din Liga 1, şi anume, Dinamo Bucureşti şi Rapid Bucureşti. Acestea au o situaţie deosebit de grea, dar la modul cum au fost finanţate în ultimul timp cele doua echipe, era de aşteptat. Salariile jucătorilor întârzie cu lunile, certuri în interiorul cluburilor pornesc mereu, era normal să apară şi rezultatele nefavorabile pentru ele.
Păcat, fotbalul este frumos şi noi microbiştii vrem să avem cât mai multe meciuri de urmărit; în caz că vor rămâne numai 12, va fi o pierdere.
Acum să trecem şi la lucrurile frumoase care se petrec în Liga1, pentru că avem şi din acestea, adevărat, puţine, dar avem!
Echipa Steaua Bucureşti a făcut un tur şi un început de retur senzaţional. Gruparea din Ghencea se află la 10 puncte de ocupanta locului 2, Astra Giurgiu, iar de rivalele ei de moarte, Dinamo şi Rapid (club aflat in insolvenţă), nici nu se mai pune problema. Steaua a reuşit să le învingă pe amândouă în tur: 1-0 meciul cu Rapid, 3-1 cu Dinamo.
Din fericire, nu sunt singurele performanţe realizate de Steaua. Echipa noastră a reuşit să se califice in Primăvara Europeană, după  nişte jocuri senzaţionale în Grupă. Steaua se pregăteşte pentru meciul cu Ajax Amsteradam, adversar pe care îl va întâlni in 16-zecimile Europa League. Multă baftă roş-albaştrilor, dar nu numai lor, ci şi CFR-ului, care întâlneşte pe Inter Milano, un nume mare în fotbalul mondial, care, din fericire pentru noi, în momentul de faţă nu se prezintă în cea mai bună formă.
Stefan Khalil